+31 (0)6 466 16 505 info@ikingroei.nl

EMOTIONELE SPANNINGEN

De kracht van de combinatie van Cranio-Sacraal Therapie en Traumatherapie : emotionele spanningen geven automatisch lichamelijke spanningen na een tijdje. De emoties gaan zich vastzetten in het lichaam. Bv iemand die voor één of andere reden veel verdriet heeft of heeft gehad. (tijdens depressie, rouwverwerking, scheiding, ontslag, burnout enz) Nu zou het kunnen dat deze persoon het niet zo gewend is om met verdriet (emoties) om te gaan en dit wil wegduwen. Na een tijdje gaat deze persoon gegarandeerd vele klachten krijgen, bv niet meer kunnen slapen, lichamelijke pijnen, piekeren, geen energie meer hebben, het leven niet meer zien zitten enz…

Tijdens een behandeling komen deze emoties los. Dit gebeurt geleidelijk aan, zachtjes en veilig. Hierdoor gaat de persoon verwerken, loslaten en herstellen. Het is soms wonderlijk wat er gebeurd en hoe vlug mensen als vanzelf veranderen. Mensen vertellen : ik ben nu al jaren in therapie bij een psycholoog, heb er al die tijd over gepraat, maar ik ben geen stap verder. En nu met deze methode kan ik pas echt veranderen.

De reden hiervan is simpel : door te praten krijgen mensen inzichten en gaan ze beseffen wat er aan de hand is. Dit is de eerste stap en heel goed. Om te kunnen veranderen heb je deze inzichten nodig. Maar het lichaam heeft hier ook iets in te brengen. Alle mentale patronen hebben ook een lichamelijke print. En het lichaam is altijd het laatste om los te laten. Tijdens een sessie laat men ook het lichamelijke aspect los en plots is het voor mensen veel gemakkelijker om een grote stap vooruit te zetten. Ze krijgen meer vrije aandacht en het voelt allemaal lichter aan.